9 Comments

Salutare,

Mi-a facut plăcere sa citesc. Îți mulțumesc pentru timpul și efortul tău.

Am disecat interviul dat de Johann Hari lui Steven Bartlett DOAC și am rămas: gură cască 😅. Am comandat și aștept cartea.

Legat de strategie, am și eu una, și mi-a luat ceva vreme sa o personalizez cu trial & error. Mai mult, încă o optimizez mereu.

Toate sunt posibile odată ce ai o fundație solidă. Ma refer aici la "Top 5 Pillars of Health and Performance" Andrew Huberman on Tim Ferris Podcast, și anume: Somn, Nutriție, Mișcare, Lumină si Relații.

Te documentezi pe fiecare ramură, adaugi Cal Newport "Deep Work" și un exercițiu de meditație (eu folosesc Waking Up) și îți poți crea propria rutină 💣

Expand full comment
author

Ionuț, mulțumesc mult pentru input! Ce simplu și firesc sună cei 5 pillars și, totuși, reușim să-i dăm peste cap pe toți!

Expand full comment
May 24, 2023Liked by Sorana Stănescu

Pentru pastrat concentrarea eu folosesc banala tehnica "pomodoro": timp de 25 de min fac o singura activitate, suna ceasul (da, folosesc un ceas pentru asta) fac 5 min pauza iar apoi repet. E un fel de autodresaj. Oricat ar parea de simpla chiar functioneaza.

Expand full comment
author

Mulțumesc, Victor! Chiar mă întrebam dacă metoda asta funcționează. Dacă reușești să intri în flow, nu e ciudat să te întrerupi după 25 de minute?

Expand full comment

Nu. Recunosc ca uneori mai sar pauza, dar de regula abia o astept. E o simpla conditionare, nu e nimic magic in 25 min. Ar putea fi si altceva, consistenta e cheia.

Expand full comment

Eu mă folosesc de funcția internă a telefonului “Screen Time” - cred că există și alte aplicații, dar aceasta este îndeajuns. Mă uit la rapoarte să înțeleg cât de mult stau pe Insta, Facebook și analizez zilele în care am depășit limita. De ce am stat patru ore pe Insta acum două săptămâni? Ah, eram bolnav, atunci când se întămpla asta, cum pot să văd două filme în loc să-mi pierd timpul pe Insta Reels?

Expand full comment
author

hm, foarte bună partea cu analizatul comportamentului specific. În loc de întrebarea mai dificilă „De ce stau așa de mult pe Insta (în general)?”, „De ce am stat așa de mult în ziua X?”... Mulțumesc!

Expand full comment
Apr 26, 2023Liked by Sorana Stănescu

Iti deschide ochii acest articol sa fii mai atent la ce faci zi de zi, la cum te afecteaza pe termen lung si cum afecteaza si copiii statul la ecrane.

Expand full comment
author

Mulțumesc că ai citit, Alina!

Expand full comment